18 mei 2006: Jubilarissendag in Dongen.
een heel speciale manier gevierd: we zijn
met de
hele groep naar Drimmelen
gereden voor een
boottocht op de
Biesbosch en een etentje in Geertruiden-
berg.
Gedurende de Eucharistieviering in onze kapel hebben we speciaal voor hen
gebeden en de Heer bedankt voor alle
goeds dat zij al die jaren ondervonden en
doorgegeven hebben.
Het gaat om de volgende jubilarissen:
Harrie van de Riet en Rein Folst: 50 jaar
eed op 28 januari; Louis Melis: 50 jaar priester op 2 april; Ad
van de Laak: 60 jaar priester
op 22 april; Frits van Vlijmen en Henk van deVen:50 jaar priester op 24 mei;Hans
Remhs:
50 jaar eed op 26juni en Jan Bruijns: 40 jaar priesterop 2 juli.
We vertrokken om 10.45 vanuit Dongen, op tijd
om rond half twaalf in “de Bistro” in
Drimmelen wat
te kunnen eten en drinken. De meesten kozen voor koffie vooraf met een uit-smijter en een glas van het een of ander erna. Om 12.45
was het tijd om in te schepen: de “Zilvermeeuw” lag al
klaar en vertrok om één uur voor een rondvaart in de Biesbosch.
Iedereen was
gezellig bezig met een gebakje en koffie, een wandeling op het bovendek, uit-waaien in de wind, en kijken naar het samen-spel van water, riet, struiken en bomen . . . de Elisabetsvloed van 1421
heeft toch iets moois nagelaten.
Onze gasten Gilbert Bujiriri en Berthold
Meyer hebben
daar ook bijzonder van genoten.
Om drie uur waren we
terug op het vaste
land en spraken af dat ieder zijns
weegs
kon gaan om b.v. het Biesbosch-centrum
van het Staatsbosbeheer te bezichtigen, of een
wandeling te maken op de markt
van Geertruidenberg.
Om vijf
uur werden we verwacht in de
Brasserie “Het
Scheepsdiep” in Geertruiden-
berg waar we ons etentje
zouden hebben.
Een paar dagen geleden waren Harrie van de Riet en René van der
Mast in Drimmelen en
hier in Geertruidenberg
geweest om het alle-
maal voor te bereiden en te
reserveren. Zij hadden ook, samen met de kok, het menu van deze avond samengesteld.
Er was een keuze
uit vier voorgerechten en vier hoofdgerechten, met daarna een
‘grand dessert’. De garnalen-cocktail
was bij verre het populairste voor-gerecht, en tussen
de hoofdgerechten won de schnitsel met stroganoff saus, denk ik.
Maar het klapstuk waren de
schalen met
het granddessert met de vuurpijlen. Alles
bij elkaar was er geen scheef gezicht te bekennen en iedereen was heel tevreden
met deze dag: onze jubilarissen waardig!
En omdat het diner aardig was
uitgelopen, vonden de meesten van ons het bij thuis-komst
in Dongen wel welletjes en zochten hun kamer op.
den dat Frits
van Vlijmen en Henk van
de Ven priester gewijd zijn.Vanmorgen
hebben we voor en met hen gebeden, gezongen en God dank gezegd voor
twee maal vijftig jaren werken in zijn moestuin. Er was taart bij de
koffie en
een glaasje wijn bij het middageten.
En de avond kon natuurlijk niet
voorbij-
gaan zonder ‘n borreltje of wat dies
meer zij.
Op de foto staat Frits links, Henk snijdt
de
taart aan en Harrie Mulders is de ceremoniemeester.
Kijk verder voor nog een paar fototjes!
Webmaster-NL |